Share
Tweet
Pin
Email
Share
Share
Share

Беларуская кухня - гэта сумесь славянскага і ўсходнееўрапейскага каларытаў з некаторым уплывам суседніх краін

  • 08.01.2023

Беларуская кухня - гэта сумесь славянскага і ўсходнееўрапейскага каларытаў з некаторым уплывам суседніх краін, такіх як Расія, Польшча і Літва. Кухня ў краіне смачная і сытная, асаблівая ўвага надаецца збожжавым, бульбе і мясу. Адной з самых папулярных страў у Беларусі з’яўляюцца дранікі — бульбяныя аладкі, якія часта падаюць са смятанай або іншымі начынкамі. Яшчэ адна папулярная страва - калдуны, якія ўяўляюць сабой адварныя пельмені з начыннем з мяса або бульбы. Супы таксама з'яўляюцца адным з асноўных прадуктаў беларускай кухні, з мноствам розных гатункаў, уключаючы боршч, бурачны суп, які часта падаюць са смятанай, і шчы, капустны суп, які часта рыхтуюць з мясам або каўбасой. Распаўсюджаны ў Беларусі і мясныя стравы, найбольшай папулярнасцю карыстаюцца свініна і ялавічына. Адной з традыцыйных страў з'яўляецца мачанка, якая ўяўляе сабой рагу са свініны і падаецца з бульбай і гароднінай. Хлеб з'яўляецца важнай часткай беларускай кухні, і існуе мноства розных гатункаў. Адным з папулярных відаў з'яўляецца аржаны хлеб, які часта падаецца з маслам і сырам. Беларуская кухня таксама мае моцныя традыцыі малочных прадуктаў, з мноствам розных гатункаў сыру, смятаны і масла. Яны часта выкарыстоўваюцца ў якасці начынняў для страў або ў якасці інгрэдыентаў у рэцэптах. У цэлым беларуская кухня сытная, духмяная і смачная, разнастайнасць страў абавязкова спадабаецца рознаму густу. Незалежна ад таго, ці з'яўляецеся вы аматарам супаў, мяса ці хлеба, у нацыянальнай кухні Беларусі знойдзецца што-небудзь для кожнага.